Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інститут іміджмейкерства та реклами разом з Інформаційно-правовим центром «Наше право» звинуварують міську ТВК

Експерти з виборчого права Інституту іміджмейкерства та реклами та Інформаційно-правового Центру „Наше право” в рамках проведення незалежного політичного аудиту виборчого процесу у місцеві ради Львівщини зафіксували перші порушення законодавства представниками Львівської міської територіальної виборчої комісії. Експертизу вищезазначені установи проводили на громадських засадах і вже у перший день прийому документів знайшли помилки у роботі міської ТВК.
Основними порушеннями є так звані зразки підписних листів, що видають представникам політичних партій у ТВК, не відповідають встановленій ЦВК та законодавством про місцеві вибори формі, на засіданнях приймаються необґрунтовані рішення про подання суб’єктами виборчого процесу непередбачених у законі документів, розробляються дивні протокольні рішення, наприклад, щодо зразків скорочень, обов’язкової електронної форми автобіографій кандидатів у депутати тощо. Відсутній також належний і вільний доступ до інформації про рішення, прийняті на засіданнях виборчої комісії. Про це інформують в інформаційно-правовому центрі «Наше право».
У сьогоднішньому коментарі «Гал-info» голова міської ТВК Олег Щербаков зазначав, що ТВК активно розпочала роботу щодо реєстрації документів політичних партій та блоків і ніяких проблем із прийомом документів у міській територіальній виборчій комісії не було.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ