Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інститут „Містопроект” має бути державним, а не міським – Лясковська

Передача Державного інституту проектування міст „Містопроекту” в підпорядкування Львівської міської ради не є правильним рішенням. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявила голова постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради, депутат ЛМР Віра Лясковська.
„Це рішення не є зовсім правильним”, – каже Лясковська, стверджуючи, що позиція міськради про готовність прийняти інститут на свій баланс не піде на користь розвитку регіону. На думку депутата, аргументи міськради щодо того, що таке рішення дозволить краще підготуватися до проведення футбольного чемпіонату „Євро – 2012”, дозволяючи оперативно проектувати готелі, є заслабкими, оскільки забудовники будуть розміщувати замовлення на проекти в приватних фірмах. „Я проти цього, категорично не потрібно цього робити, – каже Лясковська. – Не потрібно опускати планку для цього інституту, який успішно пережив кризу 90-х років”.
На думку Лясковської, ця установа повинна займатися вирішенням більш глобальних проблем у області, а не обмежуватися Львовом.
Нагадаємо, наприкінці минулого року мер Львова Андрій Садовий заявив про готовність взяти на баланс міста розташований у Львові Державний інститут проектування міст „Містопроект”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ