Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Інтер" транслює 63% телепередач російською мовою!

Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення оприлюднила дані моніторингу, проведеного з 13 жовтня по 26 листопада 2017 року, серед 36 загальнонаціональних українських телеканалів щодо дотримання ними мовних квот.

За результатами перевірки виявилось, що загалом норм закону дотримуються усі телеканали - 86% передач та фільмів вважаються такими, що зараховуються до частки виконаних державною мовою. Проте деякі канали користуються перехідним періодом в законодавстві.

Наприклад, телеканал "Інтер" 63% свого етеру веде російською мовою, але внаслідок того, що ці передачі зроблені українським продакшеном вони зараховуються як україномовні.

Телеканал "Україна" 34% етерного часу використовує російську, але, наприклад, завдяки білінгівістиці, коли ведучі спілкуються не лише українською, а й іншими мовами, ці передачі знову зараховують до таких, що задовільняють законодавство.

Перехідний період триватиме до 13 жовтня 2018 року. після цієї дати телеканали повинні будуть транслювати 75% передач фактичною українською мовою. Тому моніторингова група регулятора порадила каналам, що мають значну частку російської мови в етері переглянути свою мовленнєву політику.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ