Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Інтернатна система Львівщини протидіє розвитку сімейних форм виховання дітей, – Павленко

На сьогодні у Львівській області зберігається протидія інтернатної системи розвитку сімейних форм виховання дітей. Що правда, вона не така жорстка, як була кілька років тому, але вона є. На цьому наголосив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко під час візиту на Львівщину, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

«Існує певний спротив інтернатних закладів. З метою самозбереження їх працівники різними способами намагаються утримати дітей в інтернатах, нехтуючи правом дитини на виховання в сім’ї. Що правда, в багатьох регіонах цієї проблеми немає, оскільки вдалося досягти взаєморозуміння між службами у справах дітей, управліннями освіти та здоровим глуздом», – зазначив Юрій Павленко.

За його словами, останньою і головною позицією, яка приймається для переходу у прийомну сім’ю є позиція дитини, але часто трапляється так, що після певних розмов адміністрації інтернатних закладів з дитиною, вона відмовляється. «Кожна дитина хоче зростати в сім’ї, тому утримувати її в інтернаті з метою збереження робочих місць – це найаморальніше з того, що можна уявити», – зауважив Уповноважений Глави держави з прав дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ