Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інтернет Асоціація України (ІнАУ) проводить конкурс з вибору дослідника соціологічних показників української аудиторії Інтернету.

Про початок проведення конкурсу сьогодні на прес-конференції, повідомила голова правління ІнАУ Тетяна Попова. Заявки на участь у конкурсі приймаються до 15 лютого. Переможець конкурсу буде визначений до 25 лютого. Українській Асоціації Інтернет-реклами (УАІР) не пропонувалося брати участь у проекті. «УАІР робить свої дослідження за методикою, яка принципово відрізняється від тієї, яка потрібна нам», - сказала Тетяна Попова.

 

Виконавчий директор ІнАУ Володимир Куковський пояснив, що одна з головних умов при виборі дослідника полягає в тому, що учасники досліджуваної панелі повинні набиратися виключно оффлайн. «Сьогодні всі дослідники інтернет-аудиторії проводять свої опитування в онлайн-режимі, а це не дозволяє об'єктивно відобразити соціально-демографічні характеристики користувачів. Соцдем в країні і соцдем в інтернеті сильно відрізняються », - сказав пан Куковський.

 

Передбачається, що панель буде складена з 2-3 тисяч учасників, які погодяться встановити на свій комп'ютер спеціальну програму для спостереження за їх поведінкою в інтернеті. «За згоду встановити програму, дослідники в Європі платять користувачам близько 30 євро на рік. У нас, я думаю, ця ціна може бути в два рази менше », - сказав Володимир Куковський.

 

Заступник голови правління ІнАУ Олександр Ольшанський сказав, що вартість такого дослідження може становити від $ 100 тис за весь період контракту (3 роки). За словами пана Куковський, основним замовником і покупцем даних стане ІнАУ, але конкурс передбачає, що дослідницькій компанії буде надано право продавати свої звіти іншим учасникам ринку.

 

Нагадаємо, влітку 2008 року, тендер УАІР з вибору дослідника українського Інтернету, виграла міжнародна компанія Gemius. За її даними, в листопаді 2009 року інтернет-аудиторія України склала 7,6 млн чоловік.

 

mediabusiness.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ