Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Інвестор з будівництва терміналу Львівського аеропорту подав інвестугоду в Мінтранс

Інвестор з будівництва терміналу Львівського аеропорту подав сьогодні, 25 листопада, інвестиційну угоду в Міністерство транспорту і зв’язку України. Про це сьогодні, 25 листопада, під час прес-конференції повідомив голова Львівської ОДА Микола Кміть.

 

За його словами, тепер обидві сторони – замовник та інвестор повинні узгодити всі пункти угоди. Також губернатор повідомив, що роботи із побудови злітно-посадкової смуги ввійшли в графік, «заливати» смугу будуть навесні. 

Нагадаємо, що в аукціоні із залучення інвесторів для будівництва нового аеровокзалу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" перемогла американська компанія IMTC-MEI LLC, – повідомило 4 листопада РБК-Україна.

 Торги стартували з 100 тис. грн і зупинилися на позначці 4,9 млн грн. Участь в аукціоні, що відбувся у Міністерстві транспорту і зв'язку України, взяв також лідер консорціуму фірм - польська компанія "АБМ Всхуд товариство з обмеженою відповідальністю".

Обидва претенденти своєчасно подали необхідні документи на участь в аукціоні та сплатили гарантійний внесок у розмірі 100 тис. грн.

За словами голови аукціонної комісії Олександра Давидова, подібна процедура залучення інвестора до розвитку аеропорту реалізується в Україні вперше. "Ми ще раз наголошуємо важливість для нас цього проекту, особливо в контексті чемпіонату Євро-2012", - цитує О.Давидова прес-служба Мінтрансзв'язку.

У рамках проекту інвестор вкладе гроші у спорудження аеровокзалу, будівництво відкритого і чотириповерхового паркінгів, облаштування привокзальної площі з об'єктами транспортної та інженерної інфраструктури.

Загальна ж сума необхідних капіталовкладень в термінал і привокзальну площу міжнародного аеропорту «Львів» становить 105 млн євро, ще 8,6 млн євро необхідно вкласти в інфраструктуру.

Передбачається, що до кінця року в аеропорт буде вкладено 11,87 млн євро, в 2010 р. - 77,81 млн євро, в 2011 р. - 15,83 млн євро. Ввести в експлуатацію відбудований аеропорт планують у другому півріччі 2011 р.

Термін окупності, згідно з розрахунками, оприлюдненими аеропортом "Львів", складе 6,5 років. Строк інвестиційного періоду - 15 років.

Пропускна здатність Міжнародного аеропорту "Львів" складає 1000 пас./год. (в обидві сторони), і 700 пас./год. в один бік. Площа земельної ділянки терміналу становить 3,23 га. Привокзальна площа, транспортна розв'язка і благоустрій - 3,5 га.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ