Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інвесторів, що працюють в зоні ЮНЕСКО, потрібно вчити відповідальності, - Андрій Салюк

У системі управління охороною культурної спадщини, в роботі із інвесторами, які прагнуть працювати в історичній частині Львова повинна бути задіяна врівноважена система «батога і пряника». Про це сьогодні, 3 березня, на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив президент благодійного фонду «Збереження історико-архітектурної спадщини Львова» Андрій Салюк.

«Інвестори, які планують бізнес в історичному середовищі Львова, дуже різняться між собою видами та мотивами діяльності, фінансовими можливостями та естетичними поглядами. Тому міській раді варто працювати з ними індивідуально», - каже Андрій Салюк.

На його думку, варто для інвесторів знайти переконливі аргументи, щоб усі підприємці усвідомили і хотіли нести спільну відповідальність за долю історичних та архітектурних пам’яток, внесених до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

«Якщо інвестор переходить дозволені межі, то йому варто нагадувати про те, що за це варто відповідати. Нинішня каденція Львівської міської ради почала розбиратися із цими питаннями, і я дуже тішуся з цього. Однак, на них ніби із мішка посипалися проблеми, які нагромаджувалися за попередні депутатські каденції», - зауважив Андрій Салюк.

Він також переконаний, що сьогодні влада нічим не допомагає інвесторам, які прагнуть до співпраці, а навпаки «їм дають мільйон документів і нічого не пояснюють».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ