Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інвесторів відлякує українське земельне законодавство – Петро Олійник

На земельному аукціоні, який відбувся 5 жовтня в рамках VI Міжнародного економічного форуму та ярмарку інвестицій, було продано 8 ділянок, виставлених на аукціон областю, та одну з шести, виставлених містом. На думку голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника, зараз існує бюрократична проблема, пов’язана з «відпуском» землі, яка відлякує потенційних іноземних інвесторів.

«Згідно з українським законодавством, іноземний інвестор не може купити земельну ділянку без дозволу українського уряду. Він може взяти її лише в оренду. Крім того, треба додатково багато дозволів, якщо ділянку понад 1 га куплятиме вітчизняний інвестор. Такі «земельні правила» відлякують потенційних інвесторів - як іноземних, так і вітчизняних», - говорить голова ОДА. Водночас, за словами Олійника, однією з причин, чому область виставляє на аукціони маленькі ділянки, є те, що великі ділянки зараз готуватимуться під промислові парки. «Інвесторів мало цікавить сира земля, їх цікавить підготовлена ділянка. Я дав доручення всім головам райдержадміністрації провести аудит земель і підготувати ділянки де можна буде створити промислові парки. Якщо вони цього не зроблять, то підуть з роботи. Крім того, я говорив з міським головою Львова Андрієм Садовим, і віднині земельні ділянки у місті продаватимуться лише під будівництво готелів та автостоянок», - сказав Петро Олійник після урочистого закриття VI Міжнародного економічного форуму та ярмарку інвестицій та нерухомості.
Нагадаємо, VI Міжнародний економічний форум тривав з 4-го по 6 жовтня. Економічний форум проводився у Львові вже вшосте. Участь у форумі взяли представники уряду України, інституцій Європейського Союзу, серед яких керівники центральних і регіональних органів влади, а також представники ділових кіл України та інших країн Європи.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ