Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Інвестори НПК «Галичина» відпрацьовують дві моделі вкладення інвестиції

Інвестори НПК «Галичина» відпрацьовують дві моделі вкладення інвестиції за першою моделлю планується вкласти 400 млн євро, за другою – 600 млн Євро. Про це «Гал-info» сказав голова Львівської ОДА Петро Олійник.
«Глибина переробки на НПК Галичина  становить 63%, це нагадує мені бочку в якій калатають нафту» - сказав Петро Олійник.
Зокрема на першому етапі на заводі передбачається досягнути глибину переробки – 80%, на наступному досягнути показника переробки -90%
На думку Петра Олійник нафтопереробне  підприємство може бути конкурентноздатним при глибині переробки нафти не менше 90%
Як повідомляло „Гал-info” з посиланням на  начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Ростислава Сороки Акціонери НПК „Галичина” планують вкласти в реконструкцію заводу 126 млн доларів. За його словами, для встановлення гідроочиститки на виготовлення дизельного палива з низьким вмістом сірки потрібно інвестувати 126 млн доларів. Акціонери заводу мають самі інвестувати ці кошти або залучити до цього проекту інвестора. Якщо не буде проведена реконструкція заводу, він не зможе працювати на нафтовому ринку.       
У 2006 році заплановано переробити 1,8 млн тонн нафти. Прогнозований прибуток — 50 млн грн.
Наразі, за даними експертів 74% акцій НПК „Галичина” зосереджені у ФПГ „Приват”, 25% — у власності держави.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ