Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Інвестори в Перемишлянському районі планують розвивати сільське господарство

Перемишлянським районом зацікавилися інвестори, що планують зайнятися сільським господарством. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив голова Перемишлянської РДА Олег Паска. За його словами, 16 січня керівництво РДА разом з головами сільрад провели зустріч із трьома інвесторами, які мають намір взяти землю в оренду у населення району.
Зокрема, представники рогатинського підприємства ТзОВ „Пепшик Рогатин” хочуть орендувати землі на території Перемишлянського району площею шість тисяч га, які прилягають до Рогатинського району, тобто землі Подусільнянської, Бачівської, Дусанівської, Корелицької, Добряницької та Ланівської сільських рад, з метою вирощувати кормове зерно.
Також сільським господарством планує займатись ТзОВ „Фаворит”, яке вже викупило корівники у селі Бачів та планує викупити корівник у селі Подусільна і взяти в оренду землі для вирощування кормів.
Представники фірми „Агролайф” розглядають можливість оренди землі на території Ланівської, Стрілківської та Великоглібовицької сільських рад для проведення аграрної діяльності.
Водночас, Паска повідомив про те, що з потенційними інвесторами обговорювалось питання соціальних інвестицій. «Це є нормально і інвестори зовсім не проти того, щоб вони крім інвестицій у свої господарства здійснювали соціальні інвестиції, наприклад, де це потрібно, провели реконструкцію дороги, або облаштували сільську школу. Зараз інвестори працюють з сільськими головами щодо узгодження проектів угод. Крім того, говорили і про орендну плату, а також про деякі інші умови договору, але більшість інвесторів, що прийшли в Перемишлянський район, запропоновані нами умови влаштували», – зазначив він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ