Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Інвестиційний консорціум «Вихор» просить силовиків захистити його від рейдерів

Керівництво Інвестиційного консорціуму «Вихор» звернулося до начальника УМВСУ у Львівській області, у Генеральну прокуратуру України та Управління служби безпеки України з проханням захистити підприємство від рейдерських атак, ініціатором яких, на його думку є ВАТ «Агрофірма „Провесінь». Таке прохання міститься у відповідному зверненні консорціуму до силовиків. Керівництво ІК «Вихор» стверджує що ВАТ «Агрофірма Провесінь» змушує продавати консорціум свої акції за безцінь.
«У зв’язку з постійними рейдерськими атаками групи осіб з ТзОВ „Наша безпека” та ТзОВ „Ліквідні цінні папери”, ІК «Вихор» просить попередити можливі провокації, що будуть направлені на позбавлення нашого підприємства можливості в законному порядку проводити господарську діяльність та позбавити підприємства майна, що належить йому. З проханням про забезпечення належного захисту наших прав, ми неодноразово зверталися до правоохоронних органів, а також до органів державної влади. Питання також перебуває на контролі Верховної Ради. Парламентським комітетом з правової політики надано доручення Генеральному прокурору України №06-1/19-2704 від 21.12.2006р. (додається до заяви) щодо розслідування викладених фактів.
Однак, ситуація погіршується ще й тим, що в протиправній діяльності щодо нашого Товариства, на нашу думку, залучено окремих осіб в правоохоронних органах», -- йдеться у заяві консорціуму.
За інформацією консорціуму в жовтні 2006 року УМВС України в Львівській області незаконно порушило кримінальну справу по факту нібито підробленого підпису І.Сугерея при укладенні договору комісії на придбання цінних паперів та використання підробленого документу, і під виглядом розслідування цієї кримінальної справи працівники УМВС у Львівській області, замість того, щоб допитати І.Сугерея та працівників ІК «Вихор» на предмет достовірності підпису, здійснювали вилучення банківських документів Товариства, реєстру акціонерів ВАТ Агрофірма «Провесінь» у реєстратора ЗАТ «Народні реєстри», а також протиправно отримували у банківських установах інформацію про рух коштів по рахунках громадян, що давало можливість здійснювати тиск на акціонерів ВАТ Агрофірма «Провесінь», які продали свої акції ТзОВ ІК „Вихор”.
«У зв’язку з відверто замовним характером даної кримінальної справи, а також відсутністю складу злочину, постанова УМВС України у Львівській області про порушення кримінальної справи скасована Галицьким районним судом м Львова 26.12.2006 року. Але, незважаючи на це, групою рейдерів, за безпосередньої підтримки деяких працівників УМВСУ у Львівській області з метою тиску на інвестора та акціонерів та отримання необхідної їм конфіденційної інформації, було розроблено план фабрикації нової кримінальної справи, яка полягає у наступному:
- працівниками ВБЕЗ в рамках проведення слідчих дій по будь-якій іншій кримінальній справі планується проведення низки обшуків в приміщеннях ТзОВ ІК «Вихор» і ЗАТ «Народні реєстри», затримання працівників ТзОВ ІК «Вихор», котрі здійснюють купівлю акцій ВАТ «Провесінь», а також вилучення комп’ютерної техніки згаданих Товариств для можливої фабрикації доказів, а також вилучення конфіденційної інформації з комп’ютерів. Відтак у нас є підстави вважати, що вказані дії плануються безпосередньо довіреними особами Півня І.О. – Гончаровим В.Д. та Берилом І.М. При цьому вказані особи постійно координують свої дії з працівником УМВСУ Р. Галазом, який займає відповідальну посаду у ВДСБЕЗ та надає доручення оперативним працівникам обласної міліції, Личаківського та Франківського РВВС», -- пишуть у звернені представники консорціуму.
Як стверджує керівництво консорціуму, за наявною у нього інформацією рейдерами за допомогою працівників міліції планується штучно створити докази (підкинути, записати на комп’ютерну техніку, тощо) конфіденційну інформацію (інформацію з обмеженим доступом) з метою порушення кримінальної справи за фактом нібито використання такої інформації.
«Вважаємо, що працівниками ВБЕЗ Львівської області здійснюється виконання замовлень керівника ВАТ „Агрофірма „Провесінь” та його прибічників, використовуються свої владні повноваження з метою тиску на працівників ТзОВ ІК „Вихор”, та інших осіб, що йдуть проти намагання Півня І. захопити ціле підприємство. Просимо ретельно перевірити викладені факти та не допустити в подальшому зловживань зі сторони працівників ВБЕЗ УМВС України в Львівській області, фабрикації нових кримінальних справ на замовлення, незаконних обшуків та вилучення оргтехніки, реєстрів власників цінників паперів», -- йдеться у заяві «ІК «Вихор».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ