Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іспанія вимагає звільнити Тимошенко

Іспанія вимагає звільнення лідера української опозиції Юлії Тимошенко та висловлює свою підтримку опозиційним політичним силам. Про це заявив Державний секретар Іспанії у справах Європейського Союзу Ініго Мендез де Віго під час зустрічі із заступником голови партії «Батьківщина», колишнім Віце-прем‘єр-міністром у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорієм Немирєю у Мадриді, повідомляє сайт "Батьківщини".

Під час зустрічі сторони обговорили останні події в Україні в контексті відносин між ЄС та Україною.

У цьому зв‘язку Ініго Мендез де Віго знову чітко наголосив, що будь-яке просування назустріч Україні залежить від конкретних дій щодо звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко та інших політичних в‘язнів України, припинення усіх без виключення політично-вмотивованих справ проти членів опозиції.

Він також висловив стурбованість щодо поствиборчого періоду в Україні, який відзначається зростаючим тиском на новообраних членів парламенту від опозиції.

«На жаль, ми знову спостерігаємо за тим, як система кримінального правосуддя та органи правопорядку використовуються владою для залякування опозиції», - наголосив Ініго Мендез де Віго.

«ЄС має намір зберегти та поглибити свої відносини з Україною. Ми високо цінуємо принциповий та конструктивний підхід української проєвропейської опозиції України та її лідера Юлії Тимошенко», - сказав він.

Як відомо, 26-28 листопада у Мадриді (Іспанія) Григорій Немиря бере участь у зустрічі ЄНП, присвяченій виборам до Європейського парламенту та національним виборам. Планується, що в рамках заходу він виступить з промовою та проведе низку робочих зустрічей.

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 74 партій-членів з 40 країн, 16 голів країн-членів ЄС та 7 голів країн, які не є членами ЄС, 13 членів Європейської Комісії; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.

До лав ЄНП входять такі провідні політики Євросоюзу, як: канцлер Німеччини Ангела Меркель, Президент Європейської Комісії Жозе Мануель Баррозо, Президент Європейської Ради Герман ван Ромпей та Президент ПАРЄ Жан-Клод Міньон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ