Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Волинь

«Історія починається в родині…» - міжнародний проект для молоді

Міжнародна громадська організація "Основи свободи", Міжнародний дім зустрічей молоді в Освенцимі, Фундація Нижньосаксонських місць пам’яті/Miсце пам’яті Берґен-Бельзен запрошують молодь з України віком 18-19 років подавати заявки на участь у міжнародному молодіжному проекті "Історія починається в родині...". Заявки приймаються до 15 травня 2017 року

Проект складається з трьох однотижневих зустрічей в Україні, Польщі та Німеччині.

В межах проекту молоді люди з Польщі, Німеччини та України досліджуватимуть тему родини та історії. Увагу буде зосереджено на пам’яті про Другу світову війну з особливим акцентом на нацистських злочинах. Теми родини та історії будуть розглядати з двох перспектив: родини у історії та історії в родині.

Під час зустрічей в Україні, Польщі та Німеччині учасники відвідають місця пам’яті Берґен-Бельзен (колишній концентраційний табір) і Аушвіц-Біркенау (колишній концтабір смерті), а також місця пам’яті у Львові. На підставі різних джерел учасники дізнаються про долю сімей, що постраждали від німецької та радянської окупаційної політики, а також політики знищення в Європі.

На семінарах розглянуть питання, про що і яким чином у наших родинах відбувається діалог між поколіннями про історію та яким чином формується історична свідомість. В Україні під час майстерні на тему усної історії учасники опанують техніки проведення інтерв’ю, щоб під час другої частини семінару в Польщі поділитися з групою інформацією та досвідом, отриманим під час дослідження вибраних родинних історій. На третій зустрічі у Німеччині учасники обговорять власні відкриття, які з’явились від участі у проекту у формі діалогу.

Проект є відтворюваним за задумом і спирається на спільні зустрічі та навчання молоді з Польщі, Німеччини та України. Діяльність проекту сприятиме утвердженню ідеалів демократії у молодих людей та спільнот, з яких вони походять, а також зробить внесок у просування фундаментальних цінностей, розвитку міжнародної співпраці та порозуміння.

Результати проекту будуть публічно представлені у вигляді онлайнової виставки зібраних учасниками родинних історій на сторінці проекту www.dialogue-of-generations.org.

До участі в проекті запрошуються молоді громадяни України віком 18-19 років, які:

  • цікавляться історією Другої світової війни, а також темою суспільної та культурної пам’яті про ці події;
  • хочуть проводити дослідження на тему долі власної родини під час Другої світової війни та у післявоєнні роки і готові поділитися пам’яттю про ці події в родині, а також готові поділитись отриманим досвідом в групі;
  • хочуть взяти участь у спільному польсько-німецько-українському проекті, результати якого будуть задокументовані та стануть доступні широкій громадськості.

Дати та місця проведення семінарів:

  • 3-9 липня 2017 р. - Львів, Україна
  • 5-11 листопада 2017 р. - Освенцим, Польща
  • 18-24 березня 2018 р. - Олдау, Німеччина

Робочі мови: англійська, польська, німецька, українська.

Фінансове забезпечення:

В межах проекту організатори допомагають в отриманні візи для в’їзду до Польщі та Німеччини, забезпечують проїзд від Львова до Олдау та Освенцима, а також зворотну дорогу, проживання, харчування в місцях проведення проекту, а також місцеві поїздки. Учасники мають власноруч отримати (якщо відсутній) закордонний паспорт, а також придбати страховий поліс. Учасники з України покривають витрати, пов’язані з проїздом до Львова (плацкарт/купе/2 клас потягу або автобус). Реєстраційний благодійний внесок за участь у проекті становить 100 євро по курсу НБУ (для учасників з України).

Умови участі:

  • обов’язкова участь у всіх трьох частинах проекту;
  • добре володіння англійською мовою (частина програми відбуватиметься національними мовами або з перекладом, частина – англійською мовою).
  • наявність закордонного паспорту громадянина України для виїзду за кордон;
  • індивідуальна страховка під час перебування за кордоном.

Щоби взяти участь у проекті просимо подати онлайнову заявку до 15 травня 2017 р.

Докладно про проект

Initiatives of Change (IofC)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ