Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Історія виникнення косметички та її різновиди

Неможливо уявити жінку, яка не має косметички, хоча не потрібно забувати і про чоловіків, які також активно користуються косметичними засобами для свіжого вигляду.

Саме косметички дозволяють зберігати всі доглядові дрібнички у одному місці, або не зовсім дрібнички. Залежно від необхідних цілей та обсягів є різні сумки для зберігання косметики. Сьогодні, косметичка не є різкістю та її можна придбати за різним ціновим діапазоном як у магазині, так і у інтернеті за посиланням watsons.ua.

Історія виникнення косметички

Історія косметички походить із Середньовіччя, де світські дами носили невеликі сумочки на талях, які були задекоровані дорогоцінним камінням. У них, зазвичай, були дзеркало, платочок, пудра, помада, пилочка. Особливо актуальною косметичка була на балах, адже туго затягнутий корсет нерідко призводив до втрати свідомості, а з собою жінки завжди мали баночку аміаку, що швидко приводила їх до тями.

Маркіза де Помпадур обожнювала рукоділля та мереживо, чим вона і задекорувала свою косметичку та здійняла бум популярності у Франції 18 століття. 

Косметичка-сумка

Така сумка завжди супроводжує жінок протягом дня, на роботі, на святі, на прогулянці, в ресторані та в кінотеатрі. Необхідною рисою є її міцність та практичність, без зайвих відсіків, має зберігати форму та бути вологостійкою. У ній, зазвичай, знаходиться косметика, що використовується протягом дня для підтримки свіжості макіяжу.

Косметичка-органайзер

Такий вид сумок використовують для зберігання косметики вдома. Тут є все: від косметики для щоденного макіяжу та догляду до зберігання прикрас та аксесуарів. Органайзер передбачає велику кількість відсіків, кишень та простору. Хороший органайзер дає можливість завжди зберігати все у порядку, навіть при великій кількості косметики. 

Косметичка-чемоданчик

Зазвичай, даний різновид використовують професійні візажисти, адже вони потребують великого б’юті-кейсу для зберігання та постійного транспортування різних відтінків тонального крему, тіней, помад та інших косметичних засобів для створення і милих денних макіяжів до яскравих вечірних. 

Чоловіча косметичка

Чоловікам косметичка особливо необхідна під час подорожей. Хоча й вирує міф про те, що вони ними не користуються і взагалі не потрібні - це не правда. Чоловіки мають не малий арсенал засобів, які вони щодня використовують, а саме: бритва та всі необхідні засоби для гоління, гребінець, одеколон, зволожуючий крем, ножиці, дзеркало та багато інших індивідуальних речей. 

Для чоловіків косметичка має бути стриманих тонів, практичною, довговічною, зручною та функціональною.

Дорожня косметичка

Для такого типу сумки є дуже важливим бути легкою, функціональною та водостійкою, адже саме це може врятувати весь Ваш багаж від забруднення у разі протікання улюбленого тонального крему. Найкращим варіантом для подорожей є косметичка, яку можна повісити на стіну на гачок, має декілька відділень (наприклад, для декоративної косметики, для гігієнічних процедур та для ліків) та надійною застібкою. Також, вагомою перевагою буде наявність вбудованого дзеркала. Особливу увагу слід приділити фурнітурі, липучки швидко можуть зносити, а кнопки зламатися, тому радимо блискавку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ