Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Італія запровадила плату до 200 євро за отримання дозволу на проживання

З 30 січня в Італії вводиться податок на видачу і продовження дозволу на проживання для іммігрантів - 80 євро на термін від трьох місяців до одного року і 200 євро - за отримання дозволу на більш тривалий час.

Відповідне рішення про податок включено до бюджетного закону ще урядом Берлусконі. Рішення ініціювали міністр внутрішніх справ і міністр економіки уряду Берлусконі. Але після численних протестів громадськості та асоціацій іммігрантів, прем'єр-міністр Маріо Монті призупинив дію закону, почавши серію консультацій із зацікавленими сторонами для внесення поправок.

Міністр внутрішніх справ Анна Марія Канчелліері і міністр у справах інтеграції Андреа Ріккарді неодноразово запевняли, що буде передбачено скасування цього податку для окремих категорій іммігрантів. Насамперед, мова йшла про багатодітні родини та малозабезпечених.

Однак, в ході засідань «круглого столу» за участю асоціацій іммігрантів, досягти компромісу не вдалося. Це і спричинило за собою рішення уряду - стягувати податок з іммігрантів, які звернулися із заявою про видачу або продовження посвідки на проживання.

Як повідомлялось, термін дії дозволу на проживання закінчився у 600 тисяч трудових мігрантів в Італії. За оцінками доброчинної організації католицької церкви Caritas, майже 350 тисяч мігрантів втратили роботу через економічну кризу і мають значні труднощі з працевлаштуванням.

Як повідомлялось, у січні 2011 року уряд Італії надав дозволи на легальну роботу майже 100 тисячам імігрантам. Для громадян України виділено квоту в 1 800 дозволів.

За інформацією Християнського товариства українців в Італії нині в країні працює близько 200 тисяч українців.

Нагадаємо, у листопаді 2010 року в Італі розпочав роботу 141-й канал супутникового телебачення SKY для імігрантів - вихідців з України, Марокко, Румунії, Філіпін та Латинської Америки. Україномовні передачі виходять в ефір щосуботи.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ