Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Італійські піци - які вони? Перевірені століттями рецепти

А яка піца ваша улюблена? В світі існує доволі багато рецептів цієї страви. І це не дивно, бо кухарі часто можуть експериментувати стосовно різних цікавих рецептів для створення ідеальної піци.

Проте серед них існують класичні італійські рецепти, які давно перевірені часом. З високою ймовірністю ваша улюблена піца у Львові саме серед цих рецептів.

Чому немає найкращої італійської піци?

Перевірені часом італійські рецепти піци хоч і стали культовими, проте серед них так і не змогли обрати національну італійську піцу, як єдину правильну. Чому так сталося?

Бо різні регіони Італії розвивались самостійно і тому так багато національних рецептів. І кожен з них дійсно заслуговує уваги.

Звичайно, якщо хочете спробувати справжню італійську страву у Львові, то краще всього замовити її в перевіреному місці Пронто Піца.

Чим може здивувати неаполітанська піца?

Неаполітанська має суттєві відмінності від інших італійських піц. Її легко впізнати за особливим хрустом в момент укусу. Це неповторна м’яка скоринка. Частково такий ефект досягається завдяки випіканню в дровяній печі за температурою в дев’ятсот фаренгейт. Під час випікання бульбашки повітря в тісті розпухають, а внутрішня частина затвердіває. Тісто має бути при цьому еластичним. Також важливою особливістю неаполітанської піци є використання моцарели та помідорів.

Сицилійська піца. Її ще називають "квадратною". Її почали виготовляти в Бостоні нащадки перших іммігрантів з Сицилії. Можливо, що для створення особливої подачі піци, автори надихались специфічними піцами, які готують в Палермо. Ще вони мають назву "Саракузи".

Проте піца сицилійська, яку ви замовите на однойменному острові, суттєво відрізняється від того що їдять в Бостоні. В Сицилії вам подадуть на стіл або круглий пиріг або "піца-торт", коли дві піци складають одна на одну.

Особливою піцу в Сицилії робить не дивна форма, а цікаве поєднання інгредієнтів. Це манна крупа та інші зерна, які складають тісто.

Для створення начинки використовують сицилійський пекорино, що є козячим сиром. Також має бути багато анчоусів. Як ще можна визначити сицилійську піцу? Вона прикрашається сухарями.

Чим дивує піца з Риму?

Піца з Риму має свої відмінності від інших італійських піц. В неї є особлива ультра тонка корочка.

При цьому, у тому випадку коли візьмете шматочок в руки, то кінчик трикутника ніколи не буде провисати. Також не вийде скласти скибочку піци в половину. Отже, їсти піцу у формі тако, як це полюбляють американці, з цією піцою не вийде.

Кальцоне - особлива форма піци

У книзі історії Неаполя, де описуються звичаї та традиції цього особливого регіону, є опис кальцоне. Офіційно вважається в якості одного з основних стилів піци.

Ця страва у вигляді закритого пирога у формі півмісяця. Доволі поширеним був кальцоне в південних та центральних містах Італії.

Піца яка стала самою впізнаваною у всьому світі

Маргариту готують мабуть в кожній піцерії світу. Вона має нескладний рецепт: базилік, сир, томати, проте така комбінація інгредієнтів надає страві вишуканий смак.

Якщо хочете спробувати найвідомішу італійську піцу, приготовану за традиціями, то краще всього замовити її в Пронто Піца. Це гарантія того, що отримаєте насолоду від неперевершеного смаку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ