Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів отримав понад 30 тис. дол. США на підтримку технічної освіти від GlobalLogic

Упродовж 2021 року міжнародна IT-компанія GlobalLogic виділила понад 30 тисяч доларів США на підтримку технічної освіти у Львові. Також місцевим освітнім закладам передали 35 одиниць техніки, серед яких ноутбуки та персональні комп’ютери.
Фото ілюстративне

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Загалом компанія передала українським освітнім закладам 254 одиниці техніки за рік, ще 20 технічних засобів заклади освіти отримають цього тижня. Серед львівських вишів, які отримали технічну допомогу від GlobalLogic, – Львівський національний університет імені Івана Франка, Львівський політехнічний університет та Український католицький університет. Також фінансову допомогу та технічне обладнання отримали київські, харківські та миколаївські навчальні заклади.

Упродовж року GlobalLogic виділила близько 22 тисячі доларів США на ремонт спільної навчальної лабораторії в одному з львівських університетів, ще близько 3 тисяч доларів США — на виплату стипендій та майже 7 тисяч доларів — на програму для викладачів університету. У межах співпраці кошти інвестувалися в професійний розвиток місцевих активних викладачів, їхні навчальні програми та університетські курси.

«Розвиток і підтримка технічної освіти в Україні є одним із ключових напрямів становлення країни загалом. Ми щороку інвестуємо в українську технічну освіту та прагнемо, щоб наші майбутні інженери мали можливість реалізувати свій професійний потенціал ще під час навчання. Ми допомагаємо українській освіті залишатися інноваційною й працюємо над тим, аби навчальне середовище було сучасним і цифровим», – повідомив керівник університетської програми GlobalLogic в Україні та кандидат технічних наук Євген Сакало.

«Синергія освітніх закладів, бізнесу та влади є надзвичайно важливою у формуванні національного IT-ринку. Ми робимо все можливе, щоб створити комфортні умови для професійного зростання молодих інженерів Львова. Вважаємо, що наше місто має багато спеціалістів, зокрема в галузі IT, які в подальшому зроблять значний внесок в інноваційний розвиток всієї країни», – зазначив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ