Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ІТ-спеціалістів кличуть на роботу до Львова

Перетворити Львів на потужний центр ІТ і викликати бажання переїхати до Львова – спільна ціль Львівської міської ради та Кластеру інформаційних технологій та бізнес-послуг. Сьогодні, 22 листопада, стартує показ промоційного ролика спільної кампанії Львівської міської ради та Кластеру в соціальних мережах. З грудня його показуватимуть у кінотеатрах п’яти найбільших міст України – Києва, Харкова, Дніпропетровська, Одеси та Донецька. Ролик транслюватиметься протягом місяця. Проте, він вже доступний для перегляду в мережі YOUTUBE за пошуком – «Знайди себе у Львові», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На відео ІТ-спеціалісти, які переїхали на роботу до Львова з інших регіонів, розповідають про переваги та майбутнє ІТ-галузі у місті. Він є другим етапом спільної кампанії з промоції Львова як міста для ІТ-фахівців «Знайди себе у Львові!».

В результаті першого етапу кампанії, з серпня 2011, був створений єдиний ресурс на спеціальній сторінці Кластеру (www.it-bpo.lviv.ua/it-career), який містить інформацію про всі можливості – стажування, навчання, працевлаштування, - які надають ІТ-компанії у Львові.

До кампанії долучились компанії Eleks, GlobalLogic, lohika, N-iX, SoftServe та Symphony Solutions. Проект є відкритим до залучення інших ІТ-компаній, які базуються у Львові.

Кампанія «Знайди себе у Львові!» є чи не першим прикладом в Україні, коли органи місцевого самоврядування та бізнес виступають із спільною ініціативою з промоції міста як центру розвитку ІТ-галузі для залучення до міста якнайбільшої кількості талантів.

За словами Андрія Москаленка, керівника управління інформації та зовнішніх відносин ЛМР, основною метою промоційної кампанії є залучення молоді з усієї України до співпраці з провідними ІТ-компаніями м. Львова.

«Ролик транслюватиметься у кінотеатрах, а також його можна подивитися на соціальних мережах. У такий спосіб ми прагнемо залучити молодих фахівців до співпраці з ІТ-компаніями», - зазначив Андрій Москаленко.

«Це перша ініціатива, коли ІТ-бізнес об’єднався для промоції галузі. Для Львова сфера ІТ є стратегічно важливою,  тому місто має стати центром залучення талановитих людей у цій сфері», - переконаний Виконавчий директор Кластеру ІТБП Володимир Воробей,

«Кластер ІТ - це результат плідної співпраці бізнесу, міської ради і фонду Ефективне управління. В результаті такої співпраці народилася стратегія розвитку перспективних напрямків - це є туризм і ІТ послуги. Кластер був створений для того, щоб об’єднати зусилля і створити ефект синергії влади і бізнесу. Також долучаємо освіту. І один із кроків нашої стратегії - стратегії розвитку кластеру, розвитку співпраці - це зусилля над розвитком людського потенціалу.

Львів завжди вважався науковим центром і студентським містом. Ми вважаєм, що його можна зробити ще більш студентським, молодіжним», - роз’яснив віце-президент компанії SoftServe, голова Наглядової Ради Кластеру Інформаційних технологій та бізнес-послуг Олег Денис.

Довідка:

За оцінками міжнародної аудиторської компанії KPMG Львів входить до 30 міст світу з найбільшим потенціалом розвитку інформаційних технологій. Також, відповідно до Стратегії розвитку конкурентоспроможності м. Львова до 2015 року ІТ-кластер було обрано одним із ключових економічних кластерів Львова. У Львові працюють десятки ІТ компаній, які впроваджують сотні ІТ-проектів щороку.

Кластер Інформаційних Технологій та Бізнес Послуг – асоціація провідних компаній Львова у галузі інформаційних технологій та аутсорсингу бізнес послуг. Метою даного об‘єднання є розвиток людського капіталу в регіоні у співпраці із закладами вищої освіти та органами місцевого самоврядування, стимулювання інноваційної складової ІТ-галузі та просування Львова як одного з найбільш перспективних центрів розвитку галузі інформаційних технологій у Східній Європі. Кластер утворюють компанії Eleks, lohika, N-iX, SoftServe, Symphony Solution, тощо. У Львові галузь інформаційних технологій налічує понад 50 компаній та близько 5 тис. фахівців. Це одна з лідируючих галузей економіки у Львові та в Україні за темпами росту в 2010 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ