Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іван Ривак подав апеляційну скаргу в Львівський обласний апеляційний суд

Іван Ривак, який сьогодні мав скласти присягу депутата ЛОР за списком ПППУ, оскаржуватиме рішення Галицького місцевого суду, відповідно до якого його було позбавлено мандата депутата Львівської обласної ради. «Суд не прийняв до розгляду скаргу Львівськї обласної ТВК. Зараз я подав в апеляційному порядку скаргу в Львівський обласний апеляційний суд», — заявив «Гал-info» Іван Ривак.
 
Він зазначив, що впевнений, що таки зможе домогтися депутатського мандата, оскільки закон на його стороні, а рішення ТВК не базувалось на чинному законодавстві. Іван Ривак зазначив, що ще 5 квітня заступник голови профільного комітету ВРУ з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розіслав територіальним виборчим комісіям роз’яснення з приводу порядку визнання депутатських повноважень, однак члени комісії з ним не були своєчасно ознайомлені та не керувались ним.
  Зокрема, у цьому роз’ясненні зазначається, що «звернення може бути подане до територіальної виборчої комісії місцевою організацією партії (блоком) лише щодо скасування рішення реєстрації кандидатів у депутати, включеного до відповідного виборчого списку».
Галицький суд міста Львова визнав рішення ЛО ТВК про виключення із списку ПППУ до ЛОР Івана Ривака таким, що відповідає чинному законодавству. Про це у коментарі «Гал-info» повідомив голова ЛОО ПППУ Володимир Макара. За його словами, на вчорашньому засіданні Галицького районного суду було прийнято ухвалу щодо виключення Івана Ривака із списку ПППУ до ЛОР, і таким чином депутатом ЛОР став Михайло Гичка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ