Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іван Вакарчук взяв участь у нараді з питань розширення автономії вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації

20 лютого в Кабінеті Міністрів України під головуванням віце-прем’єра В’ячеслава Кириленка відбулася нарада з питань розширення автономії  вищих навчальних закладів ІV рівня акредитації. Про це повідомляє офіційний сайт Кабміну.
У засіданні взяли участь міністр освіти та науки Станіслав Ніколаєнко, президент Національного університету „Києво-Могилянська академія” В’ячеслав Брюховецький, ректор Донецького національного університету Володимир Шевченко, ректор Львівського національного університету ім. Івана Франка Іван Вакарчук та інші представники консорціуму університетів.
 „Експеримент щодо збільшення автономії вищих навчальних закладів – це громадська ініціатива у сфері освіти”, – зазначив віце-прем’єр-міністр В’ячеслав Кириленко.  – Головна його мета  – зміцнення демократичних засад в освіті, підняття рівня якості підготовки фахівців, а також рух української освіти до європейських стандартів”.
За його словами, консорціум університетів запропонував надати більше прав ВНЗ, зокрема, щодо самостійного управління бюджетними асигнуваннями,   присвоєння вчених звань і наукових ступенів, спрощення процедури проходження ліцензування та акредитації, зміцнення студентського самоврядування тощо. 
Віце-прем’єр зазначив, що після проведення усіх консультацій та ухвалення відповідних нормативних актів орієнтовна тривалість експерименту може становити до 5 років.  Після закінчення експерименту і аналізу його результатів буде ухвалюватися рішення щодо можливості широкого запровадження автономії для усіх вищих навчальних закладів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ