Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Івано-Франківська область: життя жінки та трьох дітей врятував односелець

13 січня, напередодні Старого Нового року, у прямому сенсі без даху над головою залишилася багатодітна родина із Клузева Тисменицького району. Пожежа спалахнула у їхній хаті рано-вранці і лише завдяки вчасному втручанню односельця усі – мати та троє дівчаток 16-ти, 13-ти та трьох років - зосталися цілими та неушкодженими. Управління ДСНС в Івано-Франківській області.

…Того ранку пан Михайло із невідомих навіть йому самому причин поїхав з дому незвичним для себе шляхом – вулицею Яремчука. Проїжджаючи повз одну із хат, він помітив, як шифер на її даху чомусь почервонів. Всього кілька секунд знадобилося чоловіку, аби зорієнтуватися: будинок палає.

Вискочивши з автомобіля та якось відчинивши браму, котра на ніч виявилася замкненою, Михайло заходився щосили гримати у вікна та двері, адже достеменно знав, що господарі хати є вдома. Коли перелякана хазяйка відчинила двері, він коротко розповів їй, що й до чого та кинувся викликати пожежно-рятувальну службу, а тоді й зустрічати пожежні автомобілі.

Поки жінка збирала дітей та вивела їх до літньої кухні, до палаючого будинку уже збіглися сусіди. Вони почали виносити майно та пожитки на подвір’я. А вже за кілька хвилин до місця події прибули пожежники… Вони й погасили вогонь.

Пожежею знищено покриття будинку на площі 60 м.кв., пошкоджено дерев’яні конструкції крівлі. Найімовірнішою причиною її виявлення фахівці вважають коротке замикання електромережі.

Наразі мати з трьома дітьми мешкає у родичів. Хату обіцяють допомогти відновити місцева влада, громада Клузева та доброчинці. Жінка дякує усім, та найбільше – своєму рятівнику Михайлу. Страшно навіть подумати, за яким трагічним сценарієм могли б розвивалисяподії того ранку, якби вінпоїхав звичним маршрутом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ