Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із 1 жовтня проїзд у транспорті Тернополя буде безготівковим і по 8-10 грн

З 1 жовтня в громадському транспорті Тернополя зрівняють тарифи за проїзд у тролейбусах та автобусах, натомість вартість проїзду буде залежати від методу оплати – 8-10 грн. Готівкою тепер розраховуватись не можна буде.
Фото TMC

Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради в середу, 22 вересня. Про це повідомило видання TMC.

Як раніше пояснював начальник міського управління транспорту та зв’язку Олег Вітрук, 8 грн платитимуть при розрахунку соціальною карткою тернополянина, 9 грн – при розрахунку неперсоніфікованими проїзними квитками, 10 грн – при оплаті банківською карткою, смартфоном чи разовим проїзним квитком.

Розрахуватися готівкою тепер буде неможливо. Ні водії маршруток, ні кондуктори тролейбусів та автобусів не видаватимуть квитки пасажирам. Кондуктори тепер лише допомагатимуть провалідувати квитки та консультуватимуть про зміни в оплаті проїзду.

Якщо у людини немає неперсоніфікованого проїзного квитка чи соціальної картки тернополянина, можна буде купити разовий проїзний квиток у спеціальних пунктах продажу. Лише з ним можна буде здійснити проїзд у транспорті міста.

Додатково в місті запровадять можливість здійснити пересадку впродовж 30 хвилин з одного транспорту на інший і при цьому не платити за проїзд ще раз.

«Мова йде не про тривалість проїзду, – наголошує Олег Вітрук, – а про час, впродовж якого можна пересісти з одного транспортного засобу в інший. Зробити пересадку можна не лише 1 раз, а скільки буде потрібно, але в межах пів години. 30 хвилин розрахували, виходячи з того, скільки часу потрібно, аби доїхати із одного кінця міста в інший, наприклад, з Кутківців до «Сонячного» масиву».

На практиці це матиме наступний вигляд: ви заходите в тролейбус/автобус/маршрутку, валідуєте свій квиток чи проїзний і отримуєте квиток на проїзд. Якщо вам потрібно пересісти в інший транспортний засіб, аби доїхати до точки призначення, ви вже в іншому тролейбусі/автобусі чи маршрутці ще раз валідуєте свій проїзний чи разовий квиток і отримуєте квиток, де вказано, що ви продовжуєте проїзд. Ще раз кошти із вашого рахунка не списують.

Щоправда, як виявилося, банківською карткою здійснити другу безкоштовну валідацію квитка неможливо – гроші списуватиме з рахунка двічі. Тож попри те, що таким методом користуються у 2-2,5% випадках, наразі ця функція, очевидно, не діятиме.

На засіданні виконкому запропонували в перший місяць не штрафувати пасажирів за невиконання нових правил проїзду. Цей період буде перехідним, аби пасажири звикли до нововведення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ