Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Із початку року на Львівщині 4 236 осіб заявили до міліції про викрадення чи втрату мобільників

Із початку року на Львівщині 4 236 осіб звернулись до правоохоронців із заявами про викрадення чи втрату мобільних телефонів. Повідомили в ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

На подальший розгляд до суду передано 2 677 кримінальних справ, порушених проти кишенькових злодіїв, які «спеціалізуються» на крадіжках мобільних телефонів.

Мобільний телефон давно і міцно «прописався» у житті сучасних людей. Адже вигідно і зручно у будь який час, незважаючи на місцеперебування, не втрачати зв’язок із оточуючими. Кишенькові злодії намагаються крокувати у ногу з часом, і окрім гаманців «полюбляють» цупити і мобільні телефони.

Щодня, поспішаючи на роботу чи з роботи у громадському транспорті , громадяни позбуваються засобів зв’язку, здебільшого через власну необережність та неуважність. Доки пересічний пасажир маршрутного таксі , трамваю чи тролейбусу обдумує робочі чи домашні питання, кишенькові злодії «на роботі». «Працюють» злодюжки за заздалегідь визначеною схемою – вибрав жертву, непомітно вкрав, на зупинці вийшов, телефон продав і кінці у воду.

Протягом року 4 236 мешканців Львівщини звернулись до правоохоронних органів із заявами про зникнення телефонів. За фактом крадіжок засобів зв’язку порушено 2 677 кримінальних справ. Ще по 1559 заявах відмовлено у порушенні кримінальних справ, у зв’язку із відсутністю складу чи події злочину.

Аналізуючи час та місцяскоєння крадіжок мобільних телефонів, можна дійти висновку, що вони «зникають» у громадському транспорті, переважно у маршрутних таксі. Менше вчиняється крадіжок під час проїзду в трамваях чи тролейбусах. Крім цього крадіжки та факти втрат мобільних телефонів мають місце на ринках, залізничних та автобусних станціях, в торгових центрах, в кафе, барах та в інших місцях масового скупчення людей, а особливо в центральній частині міста Львова.

Період доби в який громадянам слід бути особливо пильними це ранок, а саме з 07 до 10 години, обідній час та з 16 до 19 години. Серед днів тижня слід бути уважним під час проїзду у громадському транспорті у п’ятницю коли багато громадян (в основному студенти) виїжджають за межі Львова, та понеділок, коли повертаються. У цей час створюються сприятливі умови для кишенькових злодіїв, такі як перевантаженість транспортних засобів та скупчення людей.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ