Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ізраїль допоможе Україні з безпекою на Євро-2012

Україна готова до співпраці з ізраїльською стороною у сфері забезпечення безпеки під час проведення ЄВРО-2012. Про це Президент України Віктор Янукович заявив на прес-конференції після українсько-ізраїльських переговорів сьогодні у Києві, передає прес-служба глави держави.

“Все, що стосується проведення ЄВРО-2012, безпекових питань – вони є пріоритетними для України. Ми несемо зобов’язання перед світовим співтовариством за те, що цей чемпіонат буде проведений на високому, належному безпековому рівні”, – сказав Президент України, відповідаючи на запитання журналістів.

За словами Віктора Януковича, досвід, який є в Держави  Ізраїль в цій сфері, для України є дуже цікавим, “він специфічний”.

“Сьогодні виконавці і експерти готові співпрацювати. Нам були потрібні в цьому напрямку домовленості, яких ми досягли під час сьогоднішніх переговорів”, – зазначив Президент.

Окрім того, Глава держави додав, що вважає дуже перспективними домовленості з ізраїльською стороною щодо підготовки десятирічної угоди про співпрацю в питаннях науки, новітніх технологій. “Ці напрямки співпраці ми сьогодні частково обговорили, починаючи з технологій космічних до технологій в сільському господарстві, екологічні різні напрямки”, – сказав Віктор Янукович.

“Все, що ми робимо, ми повинні робити заради майбутнього, заради того, щоб після себе залишити  країну кращою, ніж вона є зараз. Це – головна наша мета”, – наголосив Президент. 

У свою чергу, Президент Ізраїлю Шимон Перес, говорячи про співробітництво з Україною в сфері безпеки, особливо наголосив на темі загрози  тероризму. “Тероризм – це наш спільний ворог. Ми не хочемо, щоб бомби опинялися на борту літака, незалежно від того, якій авіакомпанії він належить”, – сказав Ш. Перес.

“Сьогодні, на мій погляд, головне розділення у світі – між тими, хто займається тероризмом  і тими, хто намагається забезпечити безпеку для будь-якої людини, сім’ї, незалежно від того, в якій би країні вони не проживали”, – додав Президент Ізраїлю. 

“Безперечно, все, що залежить від нас у цьому співробітництві з Україною, ми зробимо. Ми будемо брати участь у всіх напрямках  цієї діяльності із забезпечення безпеки, щоб у кожного громадянина було відчуття захищеності, і щоб воно поширювалося повсюди... Це головна людська умова, яка очолює список наших пріоритетів. І ми, безумовно надамо сприяння на всіх напрямках, в яких Україна буде зацікавлена, і де наше сприяння може бути корисним”, –  заявив Шимон Перес.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ