Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ізраїль і «Хамас» почали переговори про деталі перемир’я

Ізраїль і палестинський радикальний рух «Хамас» зі Смуги Гази почали в понеділок у столиці Єгипту Каїрі непрямі, за посередництва Єгипту, переговори про подробиці виконання угоди про перемир’я.

Це перші такі переговори від часу, коли минулого тижня теж за посередництва Єгипту було укладено угоду між Ізраїлем і «Хамасом» про припинення вогню після восьмиденних бойових дій між ними, в перебігу яких загинули близько 160 палестинців і шість ізраїльтян.

Як вважають, на цих переговорах «Хамас» домагатиметься від Ізраїлю припинити блокаду Смуги Гази, запроваджену свого часу для того, щоб не допустити постачань зброї палестинським радикалам. Ізраїль, зі свого боку, вимагає покласти край контрабанді зброї «Хамасові», в першу чергу підземними тунелями, які риють під лінією кордону з Єгиптом.

Остання хвиля напруженості почалася, коли «Хамас» і споріднені угруповання значно посилили обстріли території Ізраїлю, який відповів повітряними й артилерійськими ударами по об’єктах інфраструктури радикалів. Усього за вісім днів бойових дій палестинці випустили по Ізраїлеві близько півтори тисячі ракет, Ізраїль відповів теж приблизно півтора тисячами ударів.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ