Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

"Jazz Bez" відбудеться у рідному селі Антонича на Лемківщині

Відомий українсько-польський фестиваль «Jazz Bez» цього року влаштує концерт у лемківському селі Новиці (тепер територія Малопольського воєводства у Польщі) де народився Богдан-Ігор Антонич, – повідомила прес-служба МО «Дзиґа».

 

12 грудня, вшановуючи рідну землю поета, у Новиці виступлять польський гурт «Nowica 9» та канадсько-український проект «Bez Spogadiv».

  

«Nowica 9» об’єднує хлопців із Сілезії, котрі залишились жити у Новицях, почувши гру останнього сільського музики. «Nowica 9» грає музику душі, не дотримуючись чітких стилів, займається самовдосконаленням в усіх напрямках: проводить воркшопи, співпрацює з акторами та митцями, співорганізовує велику кількість творчих акцій, котрі відбуваються у Новицях.

 

Проект «Bez Spogadiv» утворився спеціально до цьогорічного фестивалю «Jazz Bez», як результат знайомства лідера львівських «МТ-3» Мартина Твердуна та джазового гітариста із Торонто Александра Максиміва. «МТ-3» стали відомим як творці джазових композицій на вірші українських поетів, а Матрин Твердун за останні роки влаштував музично-поетичні дійства на вірші Франка, Чубая та Антонича…  «Bez Spogadiv» обіцяють творити абсолютно нову музику у напрямі modern-jazz, тож на світ з’явиться ще одна інтерпритація Антонича.

Вхід на концерт буде вільним.

 

Новиці зараз налічують близько 50 осель, проте стали місцем мистецьких мистецьких акцій, котрі влаштовує „Stowarzyszenie Przyjaci?? Nowicy”: театральний фестиваль Spotkania Teatralne INNOWICA, виставки світлин та живопису, концерти та майстер-класи…  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ