Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін Азарова побив європейські рекорди

У новому українському уряді найбільша кількість міністрів у Європі – 29. "У пересічному уряді демократичної Європи працює 16-18 міністрів, включно з прем’єром та його заступниками. Зокрема, таку кількість портфелів налічують кабінети Німеччини, Португалії та Іспанії", - повідомляє Німецька хвиля.

Дещо більше крісел в урядах Франції (20) або Швеції (22). Рекордсменом в ЄС є Італія – 24 міністри.

"При цьому десять урядовців у Римі є "міністрами без портфеля", які вважаються членами кабінету, відповідальними за певний напрямок роботи, але не мають широких міністерських повноважень і великого апарату", - йдеться у повідомленні.

Порівняти з українським за кількістю портфелів можна лише білоруський уряд – у білоруській Раді міністрів працюють 30 урядовців. Водночас, колегіальні рішення, як правило, ухвалюються президією Ради міністрів, до якої входять лише десять осіб.

Крім того, українській уряд є єдиним у Європі, до складу якого не входить жодна жінка.

"Це унікальний кабінет у сучасній Європі. Зазвичай в європейському уряді працюють декілька жінок. У будь-якій з країн Південної та Східної Європи, де жінок у політиці загалом дещо менше, в уряді працюють принаймні одна-дві жінки", - йдеться у повідомленні.

Також український уряд займає друге місце у Європі за кількістю віце-прем'єрів – 7.

У повідомленні зазначається, що у європейських урядах віце-прем’єрів, як правило, два-три: "Вони зазвичай мають у підпорядкуванні економічне або фінансове відомство, подекуди також міністерство закордонних справ".

Більше заступників (9) лише у прем’єра РФ Володимира Путіна. Хоча за кількістю урядових портфелів уряд Путіна поступається Кабміну на Азарова – російський уряд налічує 27 крісел.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ