Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Кабмін хоче ще двічі перевести годинникові стрілки

Законопроект про обчислення часу на території України ґрунтуватиметься на позиції Уряду - цього року перейти на зимовий час і залишити Україну в другому часовому поясі. Про це повідомив Міністр МНС Віктор Балога після завершення наради під головуванням Прем’єр-міністра Миколи Азарова, повідомляє прес-служба МНС України.

За словами В.Балоги, Голова Уряду уважно вислухав позиції вчених щодо зміни обчислення часу в Україні. Зокрема, доповідав Голова Державної комісії єдиного часу та еталонних частот, директор Головної астрономічної обсерваторії НАН України, академік Ярослав Яцків.

"Доповідачі рекомендували: враховуючи, що Україна прийматиме Чемпіонат Європи з футболу, для зручності іноземців, цього року перейти на літній час. Після чого, восени, країна переведе стрілки на годину назад і за цим обчисленням часу житиме і далі. Ця позиція вчених та Прем’єр-міністра про залишення в Україні другого часового поясу і ляже в основу законопроекту, що буде підготовлений та переданий на голосування до Верховної Ради", - зазначив Віктор Балога.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ