Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін ліквідував проріхи в законодавстві, що дозволяли безлімітно і безоплатно споживати газ, – Віктор Гальчинський

Кабмін, прийнявши нові правила гри на газовому ринку, ліквідував проріхи в чинній нормативній базі, що давали можливість безлімітно і безоплатно споживати газ. Так вважає незалежний експерт з питань ПЕК Віктор Гальчинський.
«Прийняття постанови від 16.01.2007 р., по суті, є прийняттям нових правил гри на газовому ринку, які ліквідують проріхи в чинній нормативній базі, що давали можливість безлімітно і безоплатно споживати газ. Передусім, згідно з прийнятими змінами посилено контроль за суб‘єктами з державною часткою – тепер вони зобов‘язані продавати газ для потреб населення, чого не було раніше. Відтепер споживачі укладатимуть угоди на транспортування, постачання, купівлю газу з власниками газу, а не через цілу низку структур – і це не лише спростить життя підприємствам, а й унеможливить безлімітне споживання газу», – каже Гальчинський.
Основна ж зміна, за словами Гальчинського, полягає в тому, що відтепер теплокомунальні підприємства, на яких «висять» численні борги, не зможуть ухилятися від їхньої оплати. «Якщо раніше часто використовувалася схема, коли теплоенергетичне підприємство, яке мало купу боргів, перереєстровувалося і починало «з чистого листа», то тепер, допоки воно не візьме на себе старі борги по спожитому газу, не зможе укласти угоди на газопостачання, відтак буде призупинена схема газового відмивання коштів», – говорить експерт.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ