Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Кабмін має намір збільшити тривалість роботи громадян України

Кабінет Міністрів України має намір розробити програму, що передбачає зацікавити громадян України працювати довше. Про це заявив сьогодні, 15 листопада, прем'єр-міністр України Микола Азаров під час прямої лінії в газеті "Факти".

Відповідаючи на питання, чи буде Кабмін підвищувати пенсійний вік, М.Азаров сказав: "Ми зараз думаємо над тим, як зацікавити наших громадян працювати довше. Справа в тому, що в Україні складна демографічна ситуація: через п'ять років кількість працюючих і пенсіонерів зрівняється. Як тоді забезпечити всім гідний рівень життя? Тому ми зараз і проводимо економічну реформу і розробляємо компенсаторні механізми, що дозволяють зацікавити громадян пізніше виходити на пенсію".

За словами прем'єр-міністра, незважаючи на складну фінансову ситуацію не тільки в Україні, а й в усьому світовому співтоваристві, в проекті держбюджету на 2011 р. передбачено підвищення всіх соціальних стандартів. Зокрема, за словами прем'єра, мінімальна зарплата може впродовж 2011 р. збільшиться з 941 грн до початку року 1004 грн до грудня. А мінімальна пенсія (яка встановлюється у нас на рівні прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб), можливо, зросте протягом року з 750 грн до 800 грн, передає РБК-Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ