Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін передасть "Нафтогазу України" мережі 42 облгазів

Кабінет міністрів України передає мережі 42 регіональних газопостачальних компаній на баланс неназваної дочірньої компанії НАК "Нафтогаз України". Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на розпорядження уряду №775 від 10 червня, згідно з яким державні газорозподільчі компанії вже ухвалили рішення про створення управляючої структури – "Нафтогазмережі" – і відкриття її регіональних підрозділів, – повідомило «РБК-Україна».
 

Мова йде про мережі облгазів і міськгазів, які раніше знаходилися на балансі Фонду держмайна. Мережі, що знаходилися в комунальній власності, наприклад "Київгазу", "Нафтогазу" не передають.

У НАК "Нафтогаз України" коментувати це рішення відмовилися. Але джерело видання в компанії розповіло, що правління НАК вже схвалило створення управляючої структури – "Нафтогазмережі", - відправивши відповідні документи на узгодження в Мінпаливенерго. "Зараз обговорюється, як управляти і підтримувати в належному стані мережі в регіонах. У окремих областях ми вже готуємося до відкриття регіональних підрозділів", - повідомило джерело. За його словами, в окремих регіонах мережі можуть обслуговуватися облгазами, які отримуватимуть за це певну плату.

Облгази неодноразово звинувачували НАК "Нафтогаз України" в порушенні термінів оплати своїх послуг, а НКРЕ і уряд – в необґрунтовано занижених тарифах на транспортування газу. У свою чергу уряд і "Нафтогаз" звинувачували облгази в невчасних і неповних розрахунках за поставлений газ.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України заявляла, що проінформувала Кабінет міністрів про спроби іноземних посередників приватизувати 20 облгазів в Україні. У січні ц.р. співвласник компанії RosUkrEnergo Дмитро Фірташ заявив, що ця компанія контролює 75% постачань природного газу. Пізніше він спростував свою заяву, уточнивши, що RosUkrEnergo має опціони на придбання деяких облгазів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ