Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Кабмін порекомендував зменшити ціну газу для промисловості

Кабінет міністрів України порекомендував Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, за погодженням з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, встановити з 1 січня 2014 р. на І квартал граничний рівень ціни на природний газ для промислововсті – 3113 грн за 1 тис. куб. м. Про це йдеться у постанові уряду №951 від 30 грудня минулого року, передає УНН.

Відповідно до постанови, також КМУ рекомендував встановити установам та організаціям, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів максимальну ціну на газ — 2448 гривень за 1000 куб. метрів (без урахування податку на додану вартість, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2 відсотків, тарифів на послуги з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом).

Крім того, суб’єктам господарювання, які виробляють теплову енергію, в тому числі блочним (модульним) котельням, установленим на дахові та прибудованим (виходячи з обсягу природного газу, що використовується для виробництва та надання населенню, релігійним організаціям, національним творчим спілкам та їх територіальним осередкам послуг з опалення та постачання гарячої води (крім обсягів, що використовуються для виробничої (комерційної) діяльності), за умови ведення такими суб’єктами окремого приладового та бухгалтерського обліку тепла і гарячої води) — 1309,2 гривні за 1000 куб. метрів (з урахуванням податку на додану вартість, збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності, який справляється у розмірі 2 відсотків, тарифів на послуги з транспортування, розподілу і постачання природного газу за регульованим тарифом).

Джерело: УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ