Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін пропонує покрити різницю тарифів коштами від продажу земельних ділянок

Кабінет Міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроект про зміни до закону про бюджет на 2006 рік, яким пропонується збільшити доходи державного бюджету на 2006 рік на 1 731,5 млн грн (до 127 516,6 млн грн), видатки – на 1 941,3 млн грн (до 140 199,4 млн гривень.)

При цьому Кабмін пропонує залишити незмінним дефіцит держбюджету – 13 245,7 млн гривень, але знизити обсяги надання кредитів із загального фонду держбюджету на 209,7 млн гривень – до 230,5 млн гривень.
Мета прийняття законопроекту – забезпечити виплати в повному обсязі пенсій військовослужбовцям, у необхідних обсягах допомогу сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям, недопущення утворення кредиторської заборгованості за виплатами часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям на будівництво (придбання) житла.
Змінами до бюджету пропонується Міністерству фінансів України списати непогашену заборгованість Державного бюджету України перед місцевими бюджетами за взаємними розрахунками у сумі 10 236,5 тис. гривень та непогашену заборгованість місцевих бюджетів перед Державним бюджетом України за взаємними розрахунками у сумі до 740 451,6 тис. гривень та за бюджетними позичками у сумі 155 752,2 тис. гривень, що склалася за період 1998-2005 років та знаходиться на обліку в Державному казначействі, а також  заборгованість у сумі до 95 809,4 тис. гривень за отриманими з державного бюджету у 2005 році місцевими бюджетами середньостроковими позичками
Поряд із запропонованими законопроектами взаємозаліками держбюджету та місцевих бюджетів законопроектом пропонується надати право органам місцевого самоврядування використовувати кошти від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що перебувають у комунальній власності на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати, вивезення побутового сміття та рідких нечистот.
Водночас, крім соціальних «дірок», Кабмін своїм законопроектом збирається забезпечити оплату й інших, вже «не соціальних» статей, зокрема сплату внеску України до Рахунку ядерної безпеки ЄБРР, виплата заробітної плати працівникам місцевих органів влади у зв’язку із підвищенням розмірів посадових окладів відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9.03.2006 №268, а також для виплати середньої заробітної плати колишнім депутатам місцевих рад відповідно до частини другої статті 33 Закону України „Про статус депутатів місцевих рад”.
Наразі Законопроект затверджений Кабміном і урядовці просять прийняти його в позачерговому порядку.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ