Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін проситиме генпрокуратуру втрутитися в ситуацію з "АероСвітом"

Кабінет Міністрів України створив робочу групу з перевірки ситуації з авіакомпанією "АероСвіт". Уряд також хоче просити Генпрокуратуру вивчити інциденти, пов'язані зі скасуванням рейсів авіакомпанії.

Про це УКРІНФОРМу повідомило джерело в уряді України.

"Сьогодні відбулося засідання Кабміну, де розглядалася ситуація з масовим скасуванням рейсів "АероСвіту". Вирішено створити робочу групу, до її складу увійде і міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко. Уряд також має намір звернутися до Генпрокуратури, щоб вивчити ситуацію, що склалася з авіакомпанією", - сказав співрозмовник агентства.

Як повідомлялося, на початку січня у компанії "АероСвіт" виникло безліч проблем із виконанням рейсів: ряд аеропортів (Варшави, Тель-Авіва, Копенгагена і Стокгольма) і партнерів відмовилися обслуговувати авіакомпанію.

За даними прес-служби МАУ, "АероСвіт" почав передавати свої активи "Міжнародним авіалініям України". Зокрема, МАУ поповнюють свій флот двома сучасними літаками Boeing 737-800, які досі експлуатував "АероСвіт".

Нагадаємо, 29 грудня авіакомпанія "АероСвіт" звернулася до Господарського суду Київської області із заявою про порушення справи про банкрутство з метою розпочати процедуру санації, поновлення платоспроможності та забезпечення виконання зобов'язань перед кредиторами в повному обсязі. Розгляд справи відбудеться на підготовчому засіданні суду 23 січня 2013 року.

За станом на 27 грудня заборгованість "АероСвіту" перевищила 4,2 млрд грн, загальна балансова вартість активів становить 1,46 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ