Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін створив комісію для підготовки судових претензій до Росії

Кабінет Міністрів України на засіданні 12 грудня утворив міжвідомчу комісію з питань узагальнення правової позиції держави щодо підготовки систематизованих претензій України до РФ за збройну агресію для подальшого притягнення до відповідальності у міжнародних судах.
Про це в ефірі телеканалу "Прямий" повідомила голова цієї комісії - віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє Укрінформ.
“До міжвідомчої комісії увійшли представники більшості міністерств і відомств, які є частиною Кабміну. Ця комісія створена на виконання закону України і ми будемо аналізувати претензії, які вже подані, аналізувати те, до якого суду ми зможемо надалі позиватись проти РФ, упорядковувати і унормовувати нашу доказову базу, щоб формувати позицію по претензіях до РФ", - сказала вона.

Климпуш-Цинцадзе додала, що у разі необхідності, комісія буде звертатись до Уряду з пропозицією створення окремого органу чи юридичного механізму для упорядкування претензій України до РФ. Вона наголосила, що утворення міжвідомчої комісії є початком роботи для повної систематизації уже поданих позовів до міжнародних судів та позовів, які будуть подані у майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ