Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кабмін вирішив врятувати Солотвинську солекопальню

Кабінет Міністрів України виділив 35 млн грн на роботи, пов’язані з консервацією шахти №9 державного підприємства "Солотвинський солерудник". Про це йдеться у Постанові уряду № 637 від 24 червня, повідомляє прес-служба Кабміну України.

Про те, що в Солотвині існує загроза техногенно-екологічної катастрофи, було відомо ще торік.

Науковці Академії гірничих наук України б’ють на сполох через цю ситуацію. Відсутність фінансування з Держбюджету, припинення робіт з підтримки екологічної рівноваги призведуть до техногенно-екологічної катастрофи на прикордонній із Євросоюзом території в долині транскордонної річки Тиси.

Втрати можуть бути чималі: затоплення єдиної й останньої на заході України соляної шахти, ліквідація алергологічних лікарень, подальший розвиток соляного карсту з руйнуванням житлових будинків, промислових споруд і комунікацій, банкрутство численних рекреаційних закладів на базі солених озер, втрата понад 100 робочих місць у солекопальні, в лікарнях і рекреаційних закладах. Загалом потенційні збитки для держави можуть сягнути сотень мільйонів доларів.

Нагадаємо, що торік в лютому міністр агрополітики Юрій Мельник, перебуваючи на Закарпатті з робочим візитом, дійшов висновку, що для стабілізації роботи державного підприємства "Солотвинський солерудник" потрібно 85,5 млн грн. Тепер ця сума збільшилася – для попередження негативних наслідків, на думку науковців, потрібно забезпечити фінансування солекопальні протягом двох років на суму 100 млн грн.

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ