Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Кабмін зобов'язав місцеву владу закупити протигрипозні вакцини для імунізації груп ризику

Кабінет Міністрів України зобов'язав місцеві органи влади закупити протигрипозні вакцини для імунізації груп ризику, про це йдеться в офіційній заяві Міністерства охорони здоров'я.

"З огляду на підвищення рівня захворюваності гострими респіраторними вірусними інфекціями і грипом, з метою ефективної підготовки до можливої епідемії, прошу вжити відповідно до законодавства заходів для забезпечення закупівлі за кошти місцевих бюджетів вакцин проти грипу для проведення імунізації груп ризику", - йдеться в повідомленні листа прем'єр-міністра України Миколи Азарова до місцевої влади.

До груп ризику, імунізація яких проводиться за державний кошт, відносяться: персонал медичних установ, персонал дошкільних, середніх та інших навчальних закладів, інтернатів, будинків дитини та людей похилого віку, особи, що перебувають у спеціалізованих колективах (інтернатах, будинках пристарілих, будинках дитини), особи з хронічними захворюваннями (дихальної та серцево-судинної систем, нирок, обміну речовин), жінки на 2 або 3 триместрі вагітності під час епідемії грипу.

При цьому в прес-службі Міністерства охорони здоров'я з посиланням на інформацію Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій МОЗ заявили, що на 44 тижні 2010 року в 10 контрольних містах показники захворюваності на грип та ГРВІ є нижчими від епідемічних порогів.

Всього за минулий тиждень в 10 контрольних містах Центру грипу зареєстровано 45 тисяч 571 хворого на гострі респіраторні інфекції, госпіталізовано 481 людину (1,1% хворих), серед госпіталізованих 83,6% складають діти у віці до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 46,82 випадків на 10 тисяч населення проти 46,15 випадків минулого тижня.

На 44-му тижні в 10 контрольних містах не зареєстровано жодного летального випадку серед хворих, підкреслюється в повідомленні.

У той же час в МОЗ зазначають, що протягом наступних тижнів можливе незначне сезонне коливання показників захворюваності гострими респіраторними інфекціями як в окремих регіонах, так і в цілому по Україні.

Нагадаємо, як раніше заявила заступник директора Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій МОЗ України Ірина Маркович, цього року не очікується масштабної епідемії грипу, проте медик настійливо рекомендує вакцинуватися, передає Кореспондент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ