Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Качинський не буде реагувати на Бандеру

Представник польського президента, міністр Владислав Стасяк дав зрозуміти, що не слід сподіватися безпосередньої реакції Лєха Качинського на постанову президента України Віктора Ющенка у справі звання Героя України Степанові Бандері. Про це повідомило Польське радіо.

 

Міністр Владислав Стасяк звернув увагу, що позиція польського президента у справі цієї частини нашої спільної історії – загальновідома: "Представники президента згадували про це не раз. Відомо, що це рішення не є добрим. В такому смислі, що погано служить польсько-українським відносинам; шкода, що це рішення прийнято. Зрештою, писав про це відомий і шанований український публіцист, професор Богдан Осадчук. Нічого більше тут додавати не треба".

Президентський міністр Владислав Стасяк сказав, що рішення Віктора Ющенка впливає на погіршення клімату двосторонніх відносин і не може зустрітися зі схваленням Польщі.

За його словами, в інтересі Польщі є створення добрих відносин з Україною. Це необхідне хоча б для нашої енергетичної безпеки – наголошує Владислав Стасяк

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ