Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Калєтнік: Порушувати питання про відставку спікера не було підстав

Перший заступник голови Верховної Ради Ігор Калєтнік сумнівається, що ініціатива відставки спікера Володимира Рибака матиме підтримку депутатів. Такий коментар надіслала його прес-служба.

"150 підписів – це та кількість голосів, яка дозволяє ініціювати відкликання голови Верховної Ради. Але для того, щоб почати розгляд цього питання у сесійній залі, необхідна підтримка більшості у 226 голосів. Я впевнений, що "Батьківщина", "Удар" та "Свобода" не зможуть знайти їх у сесійній залі", - заявив Калєтнік.

Він додав, що порушувати питання про відставку спікера не було підстав.

Рішенням не скликати позачергову сесію парламенту Рибак не порушив жодної норми регламенту, сказав перший віце-спікер.

"У голови Верховної Ради було два взаємовиключних документи. Перший – підписні листи 158 народних депутатів. А з іншої сторони лист народного депутата, в якому він свідчить про те, що 11 парламентарів знаходились в період з 22 по 24 січня за кордоном, і фізично не могли підписати документ про скликання позачергової сесії. І нагадаю, що 7 підписів не підтвердив апарат Верховної Ради", - сказав Калєтнік.

"В рамках регламенту 150 підписів не нараховувалось. Тому це - не те питання, через яке потрібно було б ініціювати відставку", - наголосив перший заступник голови парламенту.

Також, за словами Калєтніка, на сьогодні немає підстав для проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

"Для того, щоб були позачергові вибори – мають бути підстави. Протягом 30 днів однієї сесії парламент не може розпочати пленарні засідання – тоді президент може достроково припинити повноваження Верховної Ради. На сьогоднішній день таких підстав немає", - сказав він.

"А бажання деяких політиків – це не підстава", - наголосив Калєтнік.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ