Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Камбербетч оголосив війну смартфонам - культогляд

Британський актор Бенедикт Камбербетч звернувся до своїх численних шанувальників із проханням не знімати театральні вистави на мобільні телефони та не дозволяти іншим цього робити, розповідає Independent.

Під час нещодавньої лондонської прем'єри "Гамлета", в якій зірка серіалу "Шерлок" виконує роль данського принца, він помітив червоні вогники в аудиторії. Тоді актор звернувся зі сцени до глядачів і заявив, що відеозйомка його не тільки відволікає, але і є "дошкульною" і "неприємною".

Бенедикт пояснив, що він прагне, аби ті, хто приходять подивитись на його гру, запам'ятали її серцем і розумом, а не за допомогою телефона.

Видання повідомляє, що наразі в Барбікан-центрі, де показують "Гамлета", встановлюють спеціальні електронні пристрої, які будуть фіксувати несанкціоновану відеозйомку - і порушників будуть просити покинути приміщення.

Independent додає, що спектакль отримав неоднозначні відгуки. Дехто схвально поставився до нової інтерпретації п'єси. Але один критик назвав постановку "Шекспіром для дітлахів".

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ