Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канада додатково виділить 4,3 млн доларів на підтримку сектору безпеки та оборони України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем. Про це 1 жовтня повідомили у пресслужбі МЗС.

Канадський міністр висловив співчуття міністрові, всім рідним і близьким загиблих у трагічній катастрофі військового літака АН-26Ш на Харківщині.

Дмитро Кулеба поінформував колегу  про безпекову ситуацію на Донбасі та інтенсивні зусилля України з політико-дипломатичного врегулювання у Нормандському форматі та на консультаціях у Мінську. Франсуа-Філіп Шампань запевнив, що Канада повністю підтримує зусилля України.  Міністр закордонних справ України вчергове наголосив на критичній важливості збереження сталих безпекових передумов для прогресу на шляху мирного врегулювання. 

Співрозмовники відзначили взірцеву взаємодію України та Канади у сфері безпеки. Дмитро Кулеба висловив вдячність за активну участь канадських військовослужбовців в операції “Unifier” та важливий внесок Збройних Сил Канади у зміцнення безпеки нашої держави у взаємодії зі Збройними Силами України. Франсуа-Філіп Шампань повідомив про рішення канадського уряду виділити додаткові 4,3 млн канадських доларів на підтримку сектору безпеки та оборони України.

Дмитро Кулеба поінформував про завершальну стадію формування української делегації для переговорів щодо розширення дії Угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою. Сторони приділили увагу поглибленню економічної співпраці та продовженню діалогу щодо лібералізації візового режиму. Співрозмовники обговорили подальше впровадження реформ, направлених на розвиток української економіки та інтеграцію України до ЄС і НАТО.

Особливо важливою темою розмови стала подальша координація дій перед наступним етапом переговорів з Ісламською Республікою Іран щодо компенсацій за збиття літака рейсу PS752.

Керівники зовнішньополітичних відомств також обмінялися думками стосовно перебігу подій у Республіці Білорусь.

Довідка:

Між Україною та Канадою підтримується активний політичний діалог, зокрема у форматі телефонних розмов між Президентом України Володимиром Зеленським та Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо, остання з яких відбулася 22 вересня, а також між главами МЗС, зокрема з питань взаємодії у справі розслідування збиття Іраном українського літака рейсу PS752 у січні 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ