Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кандидат в президенти Гриценко обіцяє припинити знущання з водіїв

«Папірець про державний техогляд автотранспорту жодним чином з технічної точки зору не гарантує, що машина буде справна протягом двох років дії талону», - заявив у Львові кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко. Він переконаний, що техогляд приватного автотранспорту державною автоінспекцією - це загальнонаціональний обман, корупція та побори у мільярдних обсягах, навіть якщо його пройдено чесно, – повідомила прес-служба кандидата.

 

«Цю дурницю, цей абсурд треба ліквідувати», - зазначив Гриценко.

 

Кандидат в Президенти нагадав, що ще у лютому минулого року вносив на розгляд Верховної Ради законопроект No4014 щодо часткової відміни техогляду автівок. Тоді за нього не проголосували БЮТ та група Юрія Луценка.

 

«На жаль, для 10 тисяч офіцерів ДАІ техогляд - це корито для годування, яке захищають міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та уряд», - розповів він.

 

Гриценко наголосив, що припинить знущання над 9 мільйонами водіїв, яких принижують при проходженні техогляду. Для цього у серпні минулого року він вніс законопроект вже про повне скасування державного техогляду приватного автотранспорту No 5066.

 

«Водій буде сам відповідати за технічний стан свого автомобіля, як робить це і зараз», - підкреслив кандидат в Президенти.

 

Підтвердити, що техогляд є нічим іншим як обманом, за словами Гриценка, допомогла акція, яку у Львові провели активісти Всеукраїнської громадської організації «Громадянська позиція». Ними був придбаний Запорожець, який не міг навіть самостійно виїхати з гаражу. Однак, отримати талон техогляду для цієї автівки на наступні два роки вдалося, навіть враховуючи те, що двигун Запорожця лежав на задньому сидінні.

 

«Цей запорожець зараз стоїть у Львові на проспекті Шевченка як пам'ятник нашій корупційній системі техогляду приватного автотранспорту. З цим же успіхом можна було б на станцію ТО та в ДАІ привести кнура, віслюка або кого-завгодно і отримати талончик», - зазначив кандидат в Президенти.

 

Відміна техогляду, яку пропонує Гриценко, на його думку, є прикладом позбавлення держави хабароємних функцій.

 

«По всій законодавчій системі треба пройтися граблями, щоб позбавити чиновника права та можливостей приймати ті чи інші рішення за хабарі та зловживання», - наголосив кандидат в Президенти.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ