Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кандидат в президенти України вимагає оголошення війни Сомалі

Кандидат у президенти, мер Ужгорода Сергій Ратушняк закликає Президента Віктора Ющенка оголосити війну Сомалі. Він вважає, що український спецназ повинен використовуватися для боротьби з тероризмом, а не для зведення рахунків бізнесменами, як це, за його інформацією, часом відбувається. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Ратушняка, – повідомив портал Аll-biz.
 

«Так більше не може продовжуватися. Ми повинні захистити своїх громадян, де б вони не знаходилися і хто б їх не захопив. Адже напад на кожного українця ми повинні розцінювати як напад на всю країну. Тому я вимагаю оголошення війни Сомалі », - сказав Ратушняк.

 

Він відзначив, що тільки за 2009 рік сомалійські пірати захопили 5 суден, до складу яких входили громадяни України.  «Я вимагаю від президента України, як верховного головнокомандуючого, віддати наказ спецпідрозділам української армії і провести операцію зі звільнення українських громадян з піратського полону. А у випадку загибелі хоч одного українського громадянина - накрити килимовими бомбардуваннями і знищити піратські кораблі і бази », - заявив кандидат у президенти.

 

Ратушняк підкреслює, що український спецназ повинен використовуватися для боротьби з тероризмом, а не для зведення рахунків бізнесменами, як це, за його інформацією, часом відбувається.

Як повідомлялося, Служба безпеки України сподівається, що Верховна Рада прийме рішення про направлення спецпідрозділу СБУ Альфа для участі в операціях по боротьбі з піратством біля берегів Сомалі і Кенії до 2010 року. Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй 30 листопада схвалила ініційовану Україною резолюцію 1897 (2009) про протидію морського піратства біля берегів Сомалі.

  

Аll-biz

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ