Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кандидатура на посаду Міністра оборони від партії Гриценка викликає сумніви, - експерт

Кандидатура на посаду Міністра оборони від партії Гриценка викликає сумніви. Про це повідомили Українські новини.

Василь Хмелевський, екс-заступник керівника ЦТРС Збройних сил України.

Василь Хмелевський, екс-заступник керівника ЦТРС Збройних сил України, скептично відгукнувся про Івана Апаршина, якого Анатолій Гриценко називає своїм кандидатом на посаду Міністра оборони України.

Експерт нагадує про досить сумнівну кар'єру полковника Івана Апаршина. Наприклад, базову військову освіту він отримав в 80-их роках у Військовій академії ім. М. В. Фрунзе в Москві. А в 2000-х, після закінчення Національної академії оборони України, будучи вже магістром державного військового управління, чомусь почав працювати юрисконсультантом в цивільній фірмі - ТОВ «Стіролоптфармторг» (компанія Миколи Янковського - довіреної особи Януковича).

Потім Міністр оборони Анатолій Гриценко, запросив його на посаду помічника по організаційно-аналітичному забезпеченню. Однак, кар'єра Івана Апаршина пішла вгору в 2010-2011 роках, після приходу до влади Віктора Януковича і його команди - він став Начальником Управління оборонної політики і політики безпеки Секретаріату Кабінету Міністрів України, а в 2011-2014 - заступником директора Департаменту фахової експертизи та начальником Управління експертизи у сфері безпеки і оборонної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України часів Миколи Азарова, - розповідає експерт.

Іван Апаршин - кандидат на посаду Міністра оборони України від партії «Громадянська позиція».

За що режим, який навіть погано приховував своє прагнення зруйнувати обороноздатність української армії, віддячив кар'єрним ростом чиновника, «мобілізованого» Анатолієм Гриценком стає зрозумілим з цитат Івана Апаршина: «Визначаючи потребу Збройних сил України у фінансуванні на 2010 рік в обсязі 19,8 млрд. грн., Міноборони оперує свідомо завищеними сумами», - заявив заступник начальника Управління оборонно-мобілізаційної роботи Секретаріату Кабміну Іван Апаршин, висловивши впевненість, що сума ця нічим не обґрунтована і набагато перевищує реальні потреби ЗС України: «Вони не можуть освоїти ті суми, які зараз знаходяться в обсягах певного фінансування Міноборони, які ще 19,8 млрд. гривень?».

І в той же час: «За три місяці 2010 року на паливо для Збройних сил не було виділено ні копійки. Як можна в таких умовах говорити, що у нас багато коштів?»,- запитував у відповідь замначальник Генштабу Володимир Артюх.

Українські новини

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ