Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кандидатуру Євгена Захарова на посаду омбудсмена підтримує 259 організацій

Кандидатуру Євгена Захарова на посаду уповноваженого з прав людини підтримує 259 організацій, з яких 8 – міжнародних, 9 – всеукраїнських, 19 – львівських. Сьогодні відбуваються прес-конференції на тему: «Захаров має стати омбудсменом» в 16 містах України і в Парижі. Про це йшлося на сьогоднішній прес-конференції на тему: «Захаров має стати омбудсменом».
«Громадська лобістська кампанія «Захарова – в Омбудсмени!» почалася 17 листопада 2006 року з дискусії на вільному форумі сайту „Майдан” з приводу формального припинення повноважень Ніни Карпачової на посаді омбудсмена. У цій дискусії були сформульовані загальні риси кампанії та вимоги до нового омбудсмена – позапартійність, незаангажованість, незалежність, неупередженість, досвід правозахисної діяльності. Потім 20 листопада дві громадські організації – ГМ «Опора» та ВГО «Альянс Майдан» виступили із заявами про те, що уповноважений з прав людини повинен бути від громадськості, а саме таким і є Євген Захаров. Тому 20 грудня профільний комітет Верховної Ради офіційно затвердив кандидатуру Євгена Захарова як претендента на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини», – зазначив екс-голова Міжнародної амністії у Львові Андрій Павлишин.
«І хоча на початку наш задум навіть для більшості учасників кампанії здавався безглуздим, ми вже створили прецедент, якого ніде в світі ще не було. Висунуту громадою кандидатуру на посаду омбудсмена зареєстровано у Верховній Раді. Ми сподіваємося на «успіх нашої безнадійної справи» і на те, що Євген Захаров стане українським омбудсменом», – додав Андрій Павлишин.
Нагадаємо, що 11 січня у Верховній Раді заплановано голосування, на якому депутати обиратимуть таємним голосуванням нового омбудсмена. Вибір стоятиме між двома кандидатурами – Ніни Карпачової та Євгена Захарова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ