Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кандидати в депутати від БЮТ перед виборами справді писали заяви про відмову від балотування, та юридичної сили ці заяви не мали

Кандидати в депутати від БЮТ перед виборами справді писали заяви про відмову від участі у виборах, та юридичної сили ці заяви не мали, — повідомив „Гал-info” голова ЛОО ВО „Батьківщина”, заступник голови Львівської обласної ради Іван Денькович. Як він пояснив, це радше були моральні зобов’язання, які брав на себе кожен із майбутніх депутатів, а не юридичні.
„У цій заяві йшлося про те, що якщо депутат не виконуватиме передвиборної програми Блоку Юлії Тимошенко, порушуватиме партійну, а після виборів і фракційну дисципліни, то він добровільно погоджується на те, що може бути виключеним із партії чи фракції, — пояснив Іван Денькович. — Зрештою, якщо людина не хотіла брати на себе жодних зобов’язань, не хотіла підписувати заяв, які підписували всі кандидати в депутати, нащо їй взагалі було балотуватися в депутати за списком БЮТ”.
Нагадаємо, сьогодні, 11 грудня, на прес-конференції колишній член фракції БЮТ Теодор Дяків заявив, що перед виборами всіх кандидатів в депутати від блоку змушували писати заяви про те, що вони відмовляються від балотування, не зазначаючи лише дати написання такої заяви.
За словами голови ЛОО ВО „Батьківщина”, про необхідність написання такої заяви з Теодором Дяківим говорив не він, а тодішній голова виборчого штабу БЮТ у Львівській області, а тепер народний депутат Степан Курпіль.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ