Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Канівець: Голова Лічильної комісії Олійник бреше про правомірність підрахунку голосів 16 січня

Регіонал Володимир Олійник, заявляючи про те, що під час скандального голосування 16 січня представники опозиції відмовились долучатись до роботи Лічильної комісії, відверто бреше. Про це повідомив заступник голови Лічильної комісії Олег Канівець. Повідомила прес-служба депутата.

«За словами Олійника, 16 січня до Лічильної комісії Верховної Ради, яка протягом тридцяти секунд встановлювала брехливі результати голосування, входили представники Партії регіонів і КПУ, натомість опозиційні нардепи відмовились працювати у роботі комісії. Та це відверта брехня! Лічильна комісія де-факто не працювала, члени комісії голоси не рахували і не надавали право Олійнику оголошувати результат в 235 голосів. Стаття 17 Закону України «Про Регламент Верховної Ради» говорить про те, що «засідання Лічильної комісії проводяться гласно і відкрито». 16 січня ніякої гласності й відкритості не було! Володимир Олійник перевищив свої повноваження й, всупереч положенню про роботу Лічильної комісії, самовільно займався «підрахунком» голосів. Ніякого права на це він не мав! Те, що відбулось 16 січня – це злочин, яким керували Ігор Калетник та Володимир Олійник», – заявляє Олег Канівець.

Парламентар переконаний, що 16 січня на момент голосування у сесійній залі не було «потрібної кількості рук».

«Фотокореспонденти й телеоператори, які фільмували усі події з парламентської ложі преси, можуть підтвердити той факт, що вказаних 235 голосів не було! Максимум 150», – говорить Канівець.

Як заступник голови Лічильної комісії парламентар наполягатиме, щоб Генпрокуротура зібрала усі фото й відео докази, зроблені протягом 16 січня у сесійній залі, й відреагувала на порушення регламенту роботи Верховної Ради.

«На сьогоднішній день Лічильна комісія нараховує 21 представника, 9 з яких – це опозиціонери, які можуть підтвердити брехливість слів Олійника», – зазначає Канівець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ