Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канівець: Тільки міцна Україна поверне Крим і Донбас

Для повернення Україні Криму й окупованих територій Донбасу потрібні тактичні кроки. І ключовим кроком є блокада, як Криму так і східних окупованих територій. Про це на своїй сторінці в Facebook народний депутат VII скликання Олег Канівець.

«Хочу загострити увагу щодо перспектив повернення Україні Криму та окупованих територій Донбасу. В цьому плані нам, українцям та владі необхідно дати відповідь на ключове запитання: що для України важливіше - втрачені території чи населення, яке там залишилося? Правильна відповідь на це запитання сформує стратегію і тактику дій України на найближчу перспективу», - наголошує політик.

На думку Канівця, всі, хто вибрав Україну, вже давно перемістилися з анексованого півострова на материк й отримали статус переселенців. «Саме за них повинна переживати Україна і максимально сприяти їхній адаптації в українське середовище. Про «насєлєніє» в Криму і на окупованих територіях нам турбуватися нічого, чужі вони для українців. І ніяка українська пропаганда, агітація їх полюбити Україну не допоможе. Звідси висновок: Україна повинна робити все, щоб в майбутньому повернути вкрадені території і потім провести таку міграційну політику, щоб більшість там складала проукраїнська частина населення», - зазначає Канівець.

За словами політика для цього потрібно виконати два завдання: а) побудувати міцну, професійну армію, яка (по прикладу Хорватії) в найближчій перспективі звільнить ці окуповані території; б) реформувати Україну, насамперед, в державному секторі (правоохоронні органи, суди, держслужбу), що дасть можливість якнайшвидше інтегрувати Україну в ЄС. Оскільки, за переконання Канівця, тільки міцна Україна поверне Крим і Донбас.

«А до того необхідні тактичні кроки. І ключовим кроком є саме блокада, як Криму так і окупованих територій Донбасу! Будь-яке оправдання владою про неможливість чи недоцільність блокади, розцінюю як підігравання Кремлю і особисто Путіну. Саме тому я підтримую кримських татар в їхній ініціативі повністю заблокувати Крим, в тому числі й енергетично».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ