Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Канівець вимагає від Пшонки захистити пам’ятник Бандері

Депутат від «Батьківщини» Олег Канівець звернувся до Генерального прокурора України з вимогою знайти та покарати зловмисників, які пошкодили пам’ятник лідеру ОУН Степану Бандері в селі Воля-Задеревацька Стрийського району Львівської області, що входить до виборчого округу № 126, по якому восени парламентар здобув перемогу на парламентських виборах. Про це повідомляє прес-служба парламентаря.

У зверненні йдеться про те, що «в ніч з 5 на 6 березня 2013 р. на території музею-садиби Степана Бандери невідомі особи вчинили акт вандалізму над пам’ятником Степану Бандері. Зокрема зловмисниками пошкоджено меморіальну дошку з барельєфом провідника ОУН-УПА».

Парламентар переконаний, що встановлення і покарання зловмисників має стати справою честі для правоохоронних органів. А затягування розслідування може бути сприйнято громадськістю як безсилля правоохоронних органів перед свавіллям злочинців. Політичні наслідки нерезультативного розслідування взагалі непередбачувані.

Відтак, парламентар просить Віктора Пшонку взяти хід розслідування цієї резонансної справи під особистий контроль. А також «невідкладно організувати перевірку вказаних у зверненні фактів та доводів; надати належну правову оцінку діяльності зловмисників; за наявності підстав, вжити дієвих заходів прокурорського реагування щодо притягнення винних осіб до відповідальності».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ