Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кардинал Мар’ян Яворський виступив із привітанням під час зустрічі Єпископату РКЦ України з Президентом України

Голова Конференції римо-католицьких єпископів України Кардинал Мар’ян Яворський виступив із привітанням під час зустрічі Єпископату РКЦ України з Президентом України Віктором Ющенком, яка відбулася 5 грудня цього року. Про це «Гал-info» повідомив нотарій Львівської архидієцезії РКЦ о. Мар’ян Сковира.

«Ми, єпископи Римсько-Католицької Конференції Єпископів України, прибули сюди, щоб таким чином засвідчити свою повагу главі держави. Дякуємо за цей прийом, який є великою честю для нас. Одночасно хочемо представити пану Президенту свою точку зору під кутом відносин “Держава-Церква”. Вона ясна — в питаннях релігії керуватися законодавством Української держави та декретами Президента. Докладати зусиль, щоб не було жодних релігійних конфліктів, служити єдності усього суспільства. Клопотання щодо справи повернення костельного майна — найбільш нагальні — ми запропонуємо Президенту України письмово», — йдеться  у привітанні до Президента України.
За словами о. Мар’яна Сковири, у Львівській області є 124 римо-католицьких храмів. Найбільш конфліктними є храми у Комарно, Хирові, парафіяльний дім у Винниках, храм Святого Антонія, храм Марії Магдалини.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ